+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com

Xella

Klant beschrijving

Xella is een bekend leverancier uit Brabant van bouwelementen die met een speciaal hiervoor ontwikkelde bouwlijm tot de gewenste uitvoering kan worden samengesteld.

De bouwlijm wordt geleverd in poedervorm die op de bouwplaats met water wordt aangemaakt. Hierdoor is de lijm lang houdbaar, behoud tot verwerking zijn eigenschappen en kan steeds in de gewenste hoeveelheid worden aangemaakt.

Project beschrijving

Voor het nauwkeurig op gewicht vullen van de bouwlijm in emmers is een standaard poedervuller geïntegreerd in een emmerverwerkingslijn.

Omdat het los gevulde product in een puntvorm boven de emmer uitkomt en het stortvolume groter is dan gewenst wordt de gevulde emmer op een trilstation bewerkt en geschikt gemaakt voor verdere automatische verwerking. Bij zowel vullen als trillen is er een afzuigkap voor het afzuigen van het stof bij het verwerken van het product. Na het intrillen wordt een deksel opgelegd wat met een aandrukroller wordt gesloten.

Wat onze klanten zeggen

De emmerlijn die Van Rijn heeft geleverd is door haar opstelling goed door een man te bedienen. Doordat ons product voor gebruik niet in contact mag komen met water, moet de installatie altijd droog worden gereinigd. Bovendien is er kans op stofvorming en dient de geleverde techniek hiertegen bestand te zijn. Wij zijn heel tevreden over de oplossing die van Rijn ons heeft geleverd. De installatie heeft zich in de loop der jaren voor ons bewezen door haar gebruiksvriendelijkheid, eenvoudige werking en onderhoud en daarmee lage storingskans in onze niet makkelijk te noemen productie-omgeving.

– Ad Roza