+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com

Project C.J. Vianen

Klant beschrijving

C.J. Vianen Flowerexport is een belangrijke speler in de markt. Het assortiment snijbloemen, snijgroen en aanverwante producten is zeer breed.

Dagelijks worden duizenden partijen dagverse bloemen en groenproducten aangeboden. Ook planten zijn opgenomen in het assortiment. Op die manier kunnen klanten kiezen voor one-stop-shopping bij een en dezelfde leverancier.

C.J. Vianen is begonnen met export naar Engeland, maar al jaren vinden wij de weg naar andere Europese landen. Inmiddels worden ook Nederlandse klanten bediend. Via de webshop kunnen klanten producten bestellen wanneer het hen uitkomt.

.

Project beschrijving

Om de druk(te) voor het verwerken en inpakken van bloemen en planten aan te kunnen heeft Vianen een nieuwe verdeel/ inpak transportsysteem gekocht bij Van Rijn.

Bloemen en planten in diverse verpakkingen en maten van fusten, dozen en trays worden door elkaar aangevoerd en via een scan en transportsysteem verdeeld naar de diverse werk en kar opbouw plekken.

Om de betrouwbaarheid te vergroten hebben wij het nieuwste scan camera systeem geïnstalleerd waar we met 4 camera’s de barcodes omnidirectional lezen en in geavanceerd software omzetten om alles aan te sturen.

De gehele transportlijn is uitgevoerd met diverse specialiteiten;

  • Een drukloos buffer systeem om de diverse verpakkingen georganiseerd door het systeem heen te leiden.
  • Diverse werkplekken om ergonomische in te pakken.
  • Een lange sorter met vele compacte en veilige haaksommen om de vele soorten verpakkingen op de juiste uitgangen te krijgen om de kar op te kunnen bouwen.
  • Een fust keer en water leegsysteem om het restwater uit de fusten te halen en leeg aan te bieden om weer in de karren te stapelen
Wat onze klanten zeggen

We zijn met Van Rijn in zee gegaan omdat ze op een slimme manier heel compact konden bouwen waardoor wij onze wensen kunnen invullen en onze efficiëntie hebben kunnen vergroten. De ervaring die Van Rijn heeft in onze bloemen industrie heeft geresulteerd in goed systeem met degelijke machines die weinig onderhoud behoeven. Het geavanceerde camerasysteem geeft ons de mogelijkheid om ook de moeilijk leesbare producten goed te verwerken.

– Robbert Judels

Een lange sorter met vele compacte en veilige haaksommen om de vele soorten verpakkingen op de juiste uitgangen te krijgen om de kar op te kunnen bouwen.

De gehele transportlijn is uitgevoerd met diverse specialiteiten; Een drukloos buffer systeem om de diverse verpakkingen georganiseerd door het systeem heen te leiden.

Diverse werkplekken om ergonomische in te pakken.

Een fust keer en water leeg-systeem om het restwater uit de fusten te halen en leeg aan te bieden om weer in de karren te stapelen.