+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com

Akzo Nobel – Alabastine

Klant beschrijving

Onze klant is een bekende producent van poeder-, pasteuze- en vloeistofproducten voor het voorbehandelen van hout, steen, metaal, tegels& voegen.

Voor een van haar afvullijnen zocht deze klant een emmer ontnester om een grote variëteit aan emmers te kunnen verwerken en ter vervanging van een bestaand tijdrovend ontnestconcept. Vanwege de grote diversiteit en vaak kleine productieruns moet de emmerontnester tot kortere ombouwtijden leiden en aanpasbaar zijn op verschillende takttijden. Daarnaast moet de eenvoud en betrouwbaarheid van de constructie maximaal zijn.

Project beschrijving

De emmerontnester is in lijn opgesteld met een geautomatiseerde afvullijn, die pasteuze producten produceert.

Tezamen met de klant is de koppeling tussen de ontnester en afvullijn gerealiseerd. De afvullijn is uitgevoerd met een meeneemketting, waarop de emmers nauwkeurig en ‘op tijd’  moeten worden gepositioneerd. Ondanks de grote variëteit in dimensies van emmers is het gelukt een totaalsyteem neer te zetten dat de gewenste takttijd van de lijn waarborgt.

Wat onze klanten zeggen

De automatische emmerontnester die Van Rijn heeft geleverd blinkt uit in mechanische eenvoud en bedieningsgemak. Middels de ontnester zijn wij in staat 16 verschillende emmertypen verwerken.  Vanwege de eenvoudige contructie hebben we het  vertrouwen dat er  in de toekomst zelfs nog meer typen probleemloos kunnen worden ontnest.De grootste winst is behaald in het ombouwen van het ene emmertype naar de andere. Met behulp van een aantal handwielen is dit zeer eenvoudig en snel te realiseren. Onze ombouwtijden zijn 70% gereduceerd!

Olaf van Grinsven – Production Manager