+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com
Wie is Van Rijn?

Team van Rijn staat voor je klaar!

De mensen achter van Rijn machinebouw

Sinds 1963 maken wij machine en installaties op maat voor iedere situatie. Wat je wensen ook zijn wij kunnen altijd een oplossing bedenken en realiseren. Onze vakmensen staan klaar om de machine conform je wensen en eisen te ontwerpen en fabriceren in onze eigen fabriek in Katwijk.

Onze werkwijze

Het oriëntatie proces

In de eerste gesprekken zullen wij ons oriënteren op uw behoefte en wensen. Wij zullen met een frisse blik kijken naar diverse oplossingen en deze met u bespreken. Tijdens deze gesprekken wordt een richting en oplossing gekozen dat wij uitwerken tot een offerte, eventueel begeleid met een tekening.

Het enginering proces

Aangestuurd door onze projectleider en ondersteunt door de Sales engineer wordt uw project op de tekenkamer uitgewerkt tot werktekeningen. Diverse details die voor u relevant kunnen zijn worden met u doorgenomen. Na een goedkeur traject wordt de productie opgestart.

Het productie proces

Tijdens de productie heeft u inzage in onze werkwijze en bent u welkom in onze fabriek. Nadat wij uw machine hebben gemaakt gaan wij deze testen op diverse functies. Voor levering heeft u de mogelijkheid om de machine te testen.

Machinefabriek van Rijn

Technische brein

Onze Sales engineers bepalen uw behoefte en stellen een duidelijk contract op. Met ons goed ingerichte bedrijfsburo, engineers, projectleiders en productie kunnen wij uw machines maken, leveren en in bedrijf stellen.

De fabriek

Onze fabriek beschikt over diverse machines, zaagstraten, knipschaar, zetbanken en draai en freesmachines en een assemblage afdeling om uw machine samen te stellen en te testen. Tevens kunnen wij hiermee onze service ondersteunen voor het vermaken van uw bestaande machines.

Service en onderhoud

Na oplevering krijgt u ook de service die je bij onze producten en diensten kunt verwachten. Onze servicemanager met zijn servicemonteurs zorgen ook na levering voor jouw machines.

Vacatures

Op het moment hebben wij geen concrete vacatures uitstaan, maar open sollicitaties zijn altijd welkom. Wij staan open voor talentvolle, enthousiaste mensen die ons bedrijf willen versterken. Je kunt je motivatie en CV mailen naar pz@vanrijn.com

Op het moment hebben wij geen concrete vacatures uitstaan, maar open sollicitaties zijn altijd welkom. Wij staan open voor talentvolle, enthousiaste mensen die ons bedrijf willen versterken. Je kunt je motivatie en CV mailen naar pz@vanrijn.com

image-2018-03-29

Machinefabriek van Rijn B.V. Erkend leerbedrijf SBB

Machinefabriek van Rijn B.V. is erkend als leerbedrijf door de samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Voor meer informatie over stages en leerbanen kunt u contact opnemen met afdeling PZ van Machinefabriek van Rijn B.V. in Katwijk(ZH).

Stuur hiervoor een email aan: pz@vanrijn.com , t.a.v. dhr. Mike Hassing.

Onze geschiedenis

1963

Van Rijn machinefabriek wordt opgericht door de heer van Rijn.

1963 – 1979

De heer Van Rijn voerde kleine reparaties uit op de vissersschepen en deed in die tijd ook al veel kleine werkzaamheden met staal. De vraag werd steeds groter en de machines die hij ontwikkelde en produceerde werden een groot succes en mede door deze machines kon de visserij zich verder ontwikkelen. Van Rijn profiteerde van de sterke groei in de visserij en verwierf naam en faam in deze sector.

1979 – 1989

In 1979 verkocht de heer Van Rijn zijn bedrijf aan de firma Siersema. De firma Siersema had op dat moment machinefabrieken in Wassenaar en Den Bosch, later ook in Waalwijk, Boxmeer, Valkenburg, Heerenveen, en België deze waren gespecialiseerd in procestechnologie Door deze overname kon van Rijn verder groeien en totaaloplossingen leveren in uiteenlopende industrieën zoals voedsel, bloemen, chemie, groente, fruit en de visserij, maar ook in het buitenland. Visserij bleef de hoofd activiteit en De machines vonden hun weg naar vele bedrijven en meer dan duizend kotters en trawlers. Deze schepen werden voorzien van allerlei visverwerkingsapparatuur, van eenvoudige transportbanden tot complete procesdekken met sorteerinstallaties, vacuümpompen en inpakmachines. Maar ook de voedingsindustrie in het algemeen, bloemenindustrie en AGF werden steeds belangrijker.

1989 – 2006

In 1989 wordt ook de firma Revee overgenomen. Door deze strategische overname wordt de eerste stap gezet in het bieden van oplossingen voor verpakkingsprocessen. Van Rijn integreert het verpakkingsproces en is daarmee in staat zijn klanten een totaal oplossing te bieden voor het vullen en sluiten van emmers.

2006 – heden

2006 is het jaar dat Van Rijn wordt overgenomen door de medewerkers Cris Klaris en Huig Remmelzwaal. Zowel Cris als Huig komen uit de machinebouw met ieder hun eigen specialiteit. Cris heeft zeer veel ervaring in de procesindustrie en in het vervaardigen en ontwikkelen van machines en Huig heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de productie. De kennis die nodig is voor deze speciale industrie is daarmee bij Van Rijn van management tot op de werkvloer geborgd.

Door alle (strategische) overnames en de enorme kennis en ervaring die in meer dan 50 jaar is opgedaan is Van Rijn machinefabriek vandaag de dag in staat om zowel enkele als complete oplossingen te bedenken, te fabriceren en te servicen

Van Rijn heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in diverse transportsystemen en complete verwerkingslijnen voor het vullen en sluiten van emmers, blikken, jerrycans en schotels.

Onze service en onderhoudsteam is verder uitgebreid en geprofessionaliseerd door de manager service die zijn aandacht compleet hierop kan vestigen.

Wil je meer weten over onze producten en diensten?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Maak dan vandaag nog een vrijblijvende afspraak! Wij nodigen je graag uit in onze fabriek zodat je direct een beeld hebt van onze mogelijkheden, producten, vakmensen en nieuwste technieken. Maar Uiteraard komen we ook eerst graag naar jou toe.