+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com | nlen

Open frame schakelband

Open frame schakelbanden zijn een efficiënte en hygienische manier om goederen te transporteren binnen jouw bedrijf. Door de vele opties die deze baan biedt is het mogelijk om een open frame schakelband te assembleren die perfect aansluit bij jouw logistieke uitdagingen.

Open frame transporteurs voor hygiënisch transport

Van Rijn levert diverse transporteurs die ingezet kunnen worden als effectief en betrouwbaar hulpmiddel voor een bedrijfszeker productieproces. Onze hygiënische transporteurs kunnen worden toegepast bij alle logistieke vraagstukken. Het doel van het ontwerp is het productieproces zo optimaal en efficiënt mogelijk te maken. Hieronder valt de eigenschap dat er minimale inspanning nodig is om de transporteur op de juiste manier te reinigen. De branche waar jij en wij werkzaam in zijn vraagt om specifieke eisen en wensen, waar wij al vele jaren ervaring mee hebben.

Open lopende banden op maat gemaakt

De bandtransporteur met schakels, de schakelband transporteur zoals van Rijn deze heeft ontwikkeld, heeft als doel om het productieproces zo hygiënisch mogelijk te laten verlopen.

Een bandtransporteur met schakels heeft als voordeel dat zowel rechte banen als baanbochten tot een geheel geassembleerd kunnen worden, passend voor iedere fabriekshal. Een schakelband transporteur combineert hiermee de voordelen van een kettingtransporteur en een bandtransporteur. Naast de band kunnen ook andere modules en onderdelen ingebouwd worden, zoals metaaldetectie.

Een transporteur met open structuur

Door de openstructuur  van de schakelketting is het transportsysteem uitermate geschikt voor kwetsbare producten en voedingsmiddelen.

De schakelband is opgebouwd uit modulaire kunststof schakels die in de rechte gedeeltes vrij in de geleiding lopen. In onder anderen de bochtsecties, knik secties en het retourpart is de schakelband volledig opgesloten zijn in bandgeleidingen. Doordat de schakelband op de geleiding licht is, kan de band eenvoudig opgetild en gereinigd worden. Mede door de buisconstructie is het een open frame band waarbij er zeer gemakkelijk gereinigd kan worden. Door het hygiënische ontwerp, aandacht voor veiligheid en materiaalkeuze is de Van Rijn schakelbandtransporteur toe te passen in zowel food-, als non-food omgevingen. Tevens is de schakelbandtransporteur goed toe te passen voor zowel de verpakte producten als de niet-verpakte producten.

Technische mogelijkheden van een open frame schakelband

Door het toepassen van diverse opties kan de schakelband transporteur zowel toegepast worden met metaaldetectie als zwanenhals transporteur, bochttransporteur en recht-transporteur. Wat u als bedrijf ook nodig heeft, wij kunnen een oplossing voor u erop aansluiten.

Door de flexibele schakelband is het mogelijk om diverse bochten te maken. Bochten kunnen variëren van slechts 5 graden tot het ideale principe van een spiraaltoren. Hierdoor is het mogelijk om de banden te plaatsen in iedere fabriekshal. De schakelbanden worden altijd geleverd in vaste maten. Deze kunnen variëren vanaf een schakel band breedte vanaf 162. Voor de exacte maten verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen met schakelband transportsystemen?

Neem dan nú contact op! Wij horen graag wat voor uitdaging jij hebt met betrekking tot emmersealers.

Wat onze klanten over Van Rijn zeggen