+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com | nlen

Metaaldetectie

Onze metaaldetectors zorgen ervoor dat jouw afvulproces zo veilig mogelijk is. Zelfs de kleinst mogelijke stukjes worden ontdekt door onze systemen. De detectors kunnen worden aangesloten op bestaande lijnen of geplaatst worden als onderdeel van een nieuwe productielijn.

Metaaldetectie voor een veilig productieproces

In industriële omgevingen is het mogelijk dat er metalen in de buurt komen van de producten. Om de veiligheid van de producten en consumenten te garanderen is het mogelijk om metaaldetectie toe te passen op jouw productielijn. Je wilt er immers altijd van zijn dat de kleinste contaminatie gedetecteerd wordt.

Metaaldetector geschikt voor iedere productielijn

Van Rijn past al vele jaren CEIA detectoren. Deze voldoen ruimschoots aan de eisen van de klant en sluiten zeer goed aan op de hoge standaard van die van Rijn voert van flexibiliteit, tot betrouwbaarheid, tot hygiëne en afwerking.

De detectoren van CEIA zijn ontworpen om vele jaren in industriële omgeving ingezet te worden waar zware belasting en natte (hogedruk) reiniging standaard is. De afwerking van de detector is van hoogwaardig RVS316L met daarbij, te benadrukken 2 beschermingsklassen biedt: IP69K en IP66.

Hygienische transportbanden

Multi-Spectrum, flexibiliteit en zekerheid

Met CEIA geïntroduceerde Multi-Spectrum technologie is met mogelijk om de kleinste metaalstukjes te detecteren en filteren. De detector gebruikt een groot aantal frequenties tegelijkertijd waarbij de detector zeer goed in staat is product effect te filteren en daarmee valse alarmen te elimineren.

De software van de detector is programmeerbaar waardoor ook latere aanpassingen zoals extra sensoren voor bijvoorbeeld Marks en Spencer, Tesco, BRC, McDonalds, in een handomdraai te realiseren zijn en jouw lijn met de klanteisen mee kan groeien.

Dankzij volledig eigen productie is garantie voor CEIA geen probleem. CEIA produceert per jaar ongeveer 40.000 detectoren in huis voor allerlei industrieën en heeft daardoor de ook productieapparatuur om zelf printplaten te produceren. We ondersteunen op dit moment zelfs klanten met machines van meer dan 20 jaar oud.

Benieuwd hoe onze  systemen met CEIA-detectoren voor u een verschil kunnen maken? Een producttest op locatie behoort altijd tot de mogelijkheden.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen qua metaaldetectie?

Neem dan nú contact op! Wij horen graag wat voor uitdaging jij hebt met betrekking tot metaaldetectie.

Wat onze klanten over Van Rijn zeggen