+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com | nlen

Hygiënische Transportbanden

Ben je werkzaam in een voedselverwerkende industrie en zoek je een oplossing om voeding intern hygiënisch te transporteren? Dan hebben wij de oplossing. Bij Machinefabriek Van Rijn vind je de meest uiteenlopende hygiënische transportbanden. Wij hebben hiervoor standaardoplossingen en geheel op maat gemaakte oplossingen.

De hygiënische transportband die wij fabriceren voldoen aan de hoogste normen als het gaat om hygiëne, reinigbaarheid en veiligheid. Al onze transportbanden die we gebruiken in de voedselindustrie voldoen aan de EU 1935/FDA/USDA 3A dairy/NSF eisen.

Van Rijn hygiënische PU transportbanden

Voor ieder product hebben we een oplossing en een bijpassend transportsysteem.

De PU transporteur van Van Rijn blinkt uit in de standaard modules. Hierdoor zijn er veel combinaties mogelijk om eenvoudig, snel en betrouwbaar een hygiënische transporteur te produceren. Waar de transporteur van Van Rijn zich in onderscheidt is de afwerking, het hygiënisch design en de lasnaden. Door dit zo zorgvuldig mogelijk te doen is er een minimale kans van bacteriegroei. Verder is het mogelijk om de banden in alle mogelijke vormen te krijgen: recht, trogvorm, Z-vorm en meer.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Polyurethaan transportbanden voor de hoogste hygiëne standaard

De voedingsmiddelenindustrie heeft te maken met strenge eisen omtrent hygiëne en veiligheid. Bij Machinefabriek Van Rijn hebben we hierin de afgelopen 60 jaar een enorme expertise opgebouwd. Wij hebben bij vele verwerkers speciale hygiënische transportbanden voor voedingsmiddelen geplaatst. In de transportoplossingen voor deze voedingsmiddelenindustrie gebruiken we alleen onze speciale transportbanden die aan de hoogste hygiënische eisen voldoen.

Hygienische transportbanden

Transportband voor groente, fruit, vlees, vis, brood en kaas

De hygiënische transportbanden die we in de voedingsmiddelen industrie gebruiken zijn gemaakt van polyurethaan (PU). Dit materiaal is uitermate geschikt voor het nat of droog transporteren van voedsel. Deze PU transportbanden zijn flexibel zodat we ze niet alleen efficiënt kunnen verwerken in onze machines maar ook zodanig kunnen ontwerpen dat ze eenvoudig te reinigen en desinfecteren zijn, ook met hogedrukreiniging. De PU transportbanden zijn makkelijk zelf te demonteren waardoor verontreiniging eenvoudig kan worden voorkomen.

De hygiënische transportbanden zijn met name bedoeld voor intern transport van onverpakt bederfelijke producten zoals groente, fruit, vlees, vis, brood en kaas. Met onze hygiënische transportbanden kunnen voedselveiligheidsrisico’s tot een minimum beperkt blijven. De  transportbanden zijn bestand tegen water, chemicaliën en olie, bovendien zijn ze slijtvast en snijbestendig. Door de homogene structuur van de PU transportband is delaminatie (loslaten van meerder lagen) onmogelijk.

Desinfecteren door middel van UV-C licht

Mede dankzij onze klanten hebben we onze producten in de afgelopen jaren continue verbeterd. De laatste ontwikkeling is de UVC tunnel waarbij we door middel van UV-C licht voedsel weten te desinfecteren. Hier komen geen chemicaliën aan te pas en is een Log 6 reductie (99,9999%) op diverse bacteriën goed haalbaar.

Wil je meer weten over onze UVC tunnel? Klik dan hier

Uitblinkers

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen met hygiënische transportbanden?

Neem dan nú contact op! Wij horen graag wat je hygiënische uitdagingen zijn.

Wat onze klanten over Van Rijn zeggen