+31 71 40 20 700 | info@vanrijn.com | nlen

Doseerafsluiter

Met onze doseerafsluitingen kun je al jouw vloeistoffen nauwkeurig en veilig vullen. Onze doseerafsluitsystemen zijn geschikt voor een breed scala aan producten, waaronder voedsel en vis.

Doseerafsluit systemen voor een optimaal afvulproces

Van Rijn levert diverse oplossingen voor het afvullen van uw product. Het doel van de doseerafsluiter is het veilig en nauwkeurig afvullen van uw vloeibare producten. Ons doel van het ontwerp van de doseerafsluiter is het optimaliseren van het afvulproces. Dit kan ook betekenen dat de benodigde service verminderd wordt, waardoor de productiviteit verhoogd wordt. Door de aandacht voor het ontwerp en materiaalkeuzes is de van Rijn doseerafsluiter toe te passen in zowel food-, als non-food omgevingen en voor viskeuze en minder viskeuze producten.

Afgestemd op jouw wensen

De aanwezigheid van diverse opties maakt de doseerafsluiter breed inzetbaar. Dit zijn diverse uitstroom diameters voor een grote of kleine te vullen verpakking. Ook het gebruik van een ‘tuutje’ voor jerry-cans of een perlator voor het verminderen van spetters.

De technische expertise van Machinefabriek van Rijn

Vanwege het membraam principe in de doseerafsluiter zijn de ‘slepende’ afdichtringen verleden tijd. Deze snel slijtende ringen worden vervangen door een flexibel PTFE membraam die niet alleen zeer resistent is tegen chemische stoffen, maar ook makkelijk te reinigen is.

De doseerafsluiter wordt aangedreven middels een pneumatische cilinder die is uitgevoerd met een fijndosering voor extra nauwkeurigheid bij het afvullen. Deze fijndosering is handmatig in te stellen, zodat deze optimaal gebruikt kan worden per product. Bij het wegvallen van de perslucht is de doseerafsluiter beveiligd met een drukveer, deze zorgt ervoor dat de doseerafsluiter afgesloten is en niet zal gaan lekken.

Met behulp van de expertise en mogelijkheden bij van Rijn kunt u op één adres terecht voor het afvullen van uw product, maar ook een complete afvullijn voor emmers.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen met doseerafsluitsystemen?

Neem dan nú contact op! Wij horen graag wat voor uitdaging jij hebt met betrekking tot emmersealers.

Wat onze klanten over Van Rijn zeggen